Search

Murat Sabuncu Atlatma Haber’de!
Murat Sabuncu Atlatma Haber’de!

Kimi Atlatma Haber’ler sancılı bir.

Duygu Köseoğlu
Duygu Köseoğlu

11 Temmuz 1992'de Zonguldak'ta doğdu..

Atlatma Haber Nedir?
Atlatma Haber Nedir?

Her gazetecinin en büyük rüyası.

Atlatma Haber Nedir?

  • Paylaşın:
Atlatma Haber Nedir?

Her gazetecinin en büyük rüyası haber atlatmaktır.

Atlatma haberi diğerlerinden farklı kılan taşıdığı önem ve iç ya da dış siyasete dair yarattığı büyük yankıdır. Ulusal düzeydeki atlatma haber, ülkenin iç ya da dış politikasına dair önemli bir gelişmeyi gün yüzüne çıkarır; tarihe not düşerken hafızalara daha net bir şekilde kazınmasını sağlar.

Neden Atlatma Haber?

Bu podcast serisi, günümüz iktidarının bilgiyi monopolize etmeye çalışması neticesinde çıplak gözle görülen bilginin bile halka ulaştırılmasının ciddi bir sınama teşkil ettiği şartlarda, nostaljik bir kavram haline gelen atlatma haberciliğin somut örneklerle hem kamuoyuna hem de genç kuşaklara ve anlatılmasını amaçlıyor.

Atlatma haberin ortaya çıkması; bir gazetecide olması gereken, konulara hakimiyet, fikri takip, dikkat, sebat, meslek hırsı ve heyecanı gibi unsurların yanı sıra, haber kaynaklarıyla sağlıklı ilişkiler kurma gibi faktörlere bağlıdır.

Bu noktadan hareketle ortaya çıkan bu podcast serisinin diğer bir amacı ise atlatma haberlerin perde arkası anlatılarak bir gazetecide olması gereken özelliklerin somut, yaşanmış olaylara dayanarak gösterilmesini sağlamak. Ayrıca gazetecilerin kuşaklar arası ilişkisinin güçlendirilmesine katkıda bulunmak ve genç kuşak gazetecilere rehber oluşturacak bir sesli külliyat oluşturmaktır.

Günümüzde basının içinde bulunduğu malum nedenlerden dolayı, atlatma haber yapma imkânı hemen hemen yok gibidir. Genç gazetecilerin, kıdemli gazetecileri örnek alarak öğrenme imkanları daraldığı gibi, genç gazetecilerin “sahaya çıkıp” atlatma haber yapma şansları da çok zayıfladı. İşte tam da bu noktada bu podcast serisinin genç gazetecilere ilham vermesini hedefliyoruz. 

Bu seride şu ana kadar atlatma haberlerinin ortaya çıkış serüvenini anlatan gazeteciler şöyle; Serkan Demirtaş, Zeynep Gürcanlı, Duygu Güvenç, Tolga Şardan, Çiğdem Toker, Gökçer Tahincioğlu, Murat Yetkin, Sedat Ergin, Yusuf Kanlı, Ahu Özyurt, Cansu Çamlıbel, Ünsal Ünlü, Erdal Sağlam, Işın Eliçin.

Atlatma Haber Podcast’in yeni bölümleri için bizi takip edin…

Atlatma Haber Podcast serisi, Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile yolculuğuna başladı. Şu anda bağımsız şekilde içerik üretmeye devam ediyor.