Search

Murat Sabuncu Atlatma Haber’de!
Murat Sabuncu Atlatma Haber’de!

Kimi Atlatma Haber’ler sancılı bir.

Duygu Köseoğlu
Duygu Köseoğlu

11 Temmuz 1992'de Zonguldak'ta doğdu..

Atlatma Haber Nedir?
Atlatma Haber Nedir?

Her gazetecinin en büyük rüyası.

BERGEN FİLMİ VE SEDAT BOZKURT’TAN ARŞİVLİK BİR ATLATMA HABER

  • Paylaşın:
BERGEN FİLMİ VE SEDAT BOZKURT’TAN ARŞİVLİK BİR ATLATMA HABER

Variety adlı web sitesinde yayınlanan bir habere göre Bergen adlı film Batı Asya’da hit olma yolunda.

1980’lerin meşhur şarkıcısı Bergen, yıllarca eşinden şiddet gördü. Kocasının yüzüne kezzap attırması sonucu bir gözünü kaybeden Bergen, kocası tarafından katledildi.

Bergen’in hayatını Caner Alper ve Mehmet Binay filme çekti.

Nick Vivarelli imzalı haberde Dubai merkezli Vox Cinemas, Bergen filminin son yıllarda bölgede gösterilen en başarılı film olduğunu söyledi. Film Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Lübnan gibi ülkelerde gösterime girdi.

Bergen filmi eski bir atlatma haberi hatırlattı

Gazeteci Sedat Bozkurt da Bergen’in öldürüldüğü haberini almasının ertesinde, kocası tarafından yaralanan annesiyle röportaj yapmaya gitmiş ve olayın ayrıntılarını ilk elden alıp, herkesi atlatarak gazetesinde manşet olmuştu.

Bozkurt ayrıntıları Atlatma Haber’e anlattı:

“Bergen o zaman da ünlü.

Çünkü arabesk halen dinleniyordu. Daha acemiyiz. Yani kendimize gazeteci falan herkesin yanında demiyoruz.

Bergen öldürüldü. Annesi de yaralandı. Annesi hastanede yatıyor. İstihbarat şefimiz o zaman dedi;  annesini bulsak mı?

Aradım hangi hastanede olduğunu öğrendim. O zaman şehirlerarası yolculukta çok kolay değil. Arkadaşımın arabasıyla bastık gittik Adana’ya. Annesini bulduk, fotoğrafını da çektik. Anlattı da nasıl olduğunu. Olayın ertesi günü manşette yer aldı. 

Bu (haber) gazetecinin hemen bir pozisyon alması, gazetecilik refleksiyle oluşmuş, bir haberdi. Bizden  başka bir yerde yoktu. O zaman önemliydi, hatta önemli olduğunu şuradan anlıyorum. Şimdi Bergen diye bir film çekildi. Benim aklıma geldi (attığımız) manşet ve Twitter hesabından bunu paylaştım. İki buçuk, üç milyona yakın paylaşımda bulundular ve çok da yorum aldım. Olumlu tepki de aldım çünkü popüler hale geldi tekrar.

Yani bugün de ikinci kez bu haberimle bir atlatma yaptım çünkü Bergen’in filminde galiba annesinin bu sözleri yok. Tam tersi anlatmışlar.  Oysaki annesi olayın tanığı.  Yani olayın tanığı 3 kişi var, birisi öldü. Birisi cezaevinde birisi hastanedeydi. Ben üçüncüsü ile konuşmuştum; olayı anlatmıştı.”

Barçın Yinanç: Sedat çok çok teşekkürler. Normalde aslında bu seride 1 ya da 2 tane haber anlattırıyoruz ama bu sefer bir istisna yapmak istedim doğrusu. Çünkü hepsi birbirinden farklı ve renkli atlatma haberler.  Çok teşekkür ediyorum. Bana vakit ayırdığın için ve bundan sonraki atlatma haberlerini de merakla bekleyeceğiz.

Sedat Bozkurt’un atlatma haberini buradan dinleyebilirsiniz.